persveilig seminar

— maandag 19 maart 2018, 08:01 | 0 reacties, praat mee

Nieuw fonds voor grensoverschrijdende onderzoeksjournalistiek in Europa

Vandaag wordt een nieuw fonds ter ondersteuning van grensoverschrijdende onderzoeksjournalistiek in Europa gelanceerd. Het is een initiatief van het International Press Institute (IPI) en het European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF). Er is in totaal 450.000 euro beschikbaar voor onderzoeken die de waakhondrol van de media weerspiegelen en die het publiek helpen verantwoordelijken aansprakelijk te stellen voor hun daden en hun verplichtingen.

Op deze manier willen de initiatiefnemers bijdragen aan de duurzaamheid van de democratie en de rechtsstaat in de EU, aldus het persbericht. Het Investigative Journalism for Europe (#IJ4EU) fonds wordt beheerd door IPI.

Voor dit jaar kunnen onderzoeksteams die in tenminste twee EU-landen gevestigd zijn subsidies tot maximaal 50.000 euro aanvragen om onderzoek te doen naar een onderwerp van grensoverschrijdende relevantie en van openbaar belang. Voorwaarde is verder dat de publicatie beschikbaar moet komen in tenminste twee EU-landen voor 31 december 2018. Alle mediaplatformen kunnen een aanvraag indienen. Deadline voor de inzendtermijn is 3 mei, de Internationale Dag van de Persvrijheid. Een onafhankelijke jury beoordeelt de projecten en maakt 5 juni bekend welke projecten subsidie krijgen. Zie voor meer informatie en voorwaarden IJ4EU

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.