— donderdag 24 februari 2011, 11:04

Europese subsidie voor Citybooks

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren heeft 200.000 euro subsidie gekregen van de Europese Commissie voor het project Citybooks. Citybooks is een residentieproject voor auteurs, fotografen en videasten. Zij maken stadsportretten van niet evidente steden. In elke stad gaan een fotograaf, een videast en vijf Vlaamse, Nederlandse en lokale auteurs in residentie. De fotograaf maakt vierentwintig foto’s, de videast maakt vierentwintig video’s en de auteurs schrijven een citybook: een verhaal of een reeks gedichten waarin de stad centraal staat. Onder andere Abdelkader Benali, Bernard Dewulf, Milena Michiko Flašar, Stefan Hertmans, Simone Lenaerts, Frank Westerman en Joost Zwagerman zijn als auteurs betrokken bij het project. De citybooks zijn gratis beschikbaar als webtekst, podcast en als e-book in het Nederlands, Frans en Engels en in de lokale taal van de stad. Meer bij Citybooks

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.