— dinsdag 10 augustus 2021, 14:41 | 0 reacties, praat mee

Nieuw Europees fonds met miljoenen voor milieu-onderzoeksjournalistiek

Journalismfund.eu

Een nieuw journalistiek beursprogramma stelt de komende zes jaar in totaal 11,5 miljoen euro beschikbaar voor milieu-onderzoeksjournalistiek binnen en buiten Europa. Het geld is afkomstig uit Arcadia, een fonds van filantropen-echtpaar Lisbet Rausing en Peter Baldwin.

Het geld binnen het zogeheten Earth Investigations Programme wordt verdeeld door het Journalismfund.eu in Brussel. Het fonds stelt dat omvang en looptijd van de subsidie uniek zijn in de wereld van de filantropie en de non-profitjournalistiek.

Rausing en Balwin zeggen dat onderzoeksjournalistiek machtigen ter verantwoording roepen, maar dat aan milieu-aspecten vaak voorbij wordt gegaan. “We hopen dat het Earth Investigations Programma misstanden aan het licht zal brengen, zodat zij die beslissen de gezondheid van de natuur en gemeenschappen voorrang zullen geven.”

Directeur van Journalismfund.eu Ides Debruyne hoopt dat het voorbeeld van het filantropen-echtpaar andere particulere en publieke donoren inspireert om “in Europa chronisch ondergefinancierde” onderzoeksjournalistiek te ondersteunen. Details over de aanvraagprocedure voor ondersteuning volgen op een later moment. Meer bij Journalismfund.eu

Bekijk meer van

Journalismfund.eu

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.