uitreiking JvhJ 2021

— vrijdag 4 september 2020, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe beurs voor samenwerking lokale onderzoeksjournalistiek in Nederland en België

© Pixabay

De internationale non-profitorganisatie Journalismfund.eu start een pilotproject waarin Nederlandse en Belgische journalisten samen een beurs kunnen aanvragen voor lokale onderzoeksjournalistiek. De beurs is bedoeld om resultaten van onderzoeken in verschillende gemeenten en regio’s met elkaar te vergelijken.

Dat laat Journalismfund.eu weten in een persbericht. Met de beurs wil de non-profit journalistieke samenwerking en kennisdeling stimuleren en een boost geven aan lokale onderzoeksjournalistiek. “Dit project zou de beschikbaarheid van kwalitatief lokaal nieuws moeten vergroten en burgers bewuster maken van lokale – en vaak onderling samenhangende mondiale – vraagstukken en mogelijke oplossingen”, aldus het persbericht.

Het totale bedrag dat beschikbaar is binnen de beurs is 56.000 euro. Teams van journalisten uit Nederland en België kunnen een aanvraag doen via de website investigativejournalism.eu. Aanvragen dienen gedaan te worden in het Engels en kunnen alleen gedaan worden door natuurlijke personen.

De uitrol van de beurs in Nederland en België is bedoeld als proef, waarmee Journalismfund.eu de effectiviteit van dergelijke samenwerkingen wil meten en of de beurs bijdraagt aan het stimuleren van Europese netwerken van lokale onderzoeksjournalisten. Journalism.eu wil de pilot in de toekomst mogelijk opschalen en uitrollen in de rest van Europa.

Bekijk meer van

Journalismfund.eu

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.