— dinsdag 15 januari 2019, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Nieuw cms voor kleine nieuwsorganisaties

© rawpixel on Unsplash

Verschillende organisaties investeren 2,2 miljoen dollar in Newspack, een nieuw CMS voor kleinere nieuwsorganisaties, gemaakt door de organisatie achter WordPress. Doel is lokale journalisten te ondersteunen in hun werk.

Het gaat om het Google News Initiative, het Lenfest Institute for Journalism, The John S. and James L. Knight Foundation en Civil Media. Volgens Jim Albright (Google) is het niet logisch dat elk klein team van lokale journalisten het wiel opnieuw moet uitvinden en beperkte mogelijkheden moet inzetten om bijvoorbeeld websites of een cms te ontwikkelen. 

Google biedt niet alleen financiële, maar ook technische ondersteuning bij de ontwikkeling van Newspack. Net als WordPress zelf is Newspack opensource, wat betekent dat het CMS vrij gebruikt kan worden.

Het cms moet lokale journalisten helpen doordat ze zich weer kunnen richten op de verhalen in plaats van de techniek. De komende weken wordt er gestart met de ontwikkeling van Newspack. Later dit jaar zouden kleine nieuwsorganisaties er gebruik van kunnen maken. Meer bij Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.