— vrijdag 2 maart 2018, 11:30 | 2 reacties, praat mee

Nicolette van Berkel, vuurtorenwachter Terschelling: ‘Lokale media zwijgen me dood’

Als vuurtorenwachter op de beroemde Brandaris op Terschelling groeide Nicolette van Berkel uit tot bekende Friezin. Nu is ze dat opnieuw, maar vanwege een andere reden: ze stelde het pestgedrag op de vuurtoren aan de kaak en zit nu al twee jaar thuis. De media wisten haar toen én nu makkelijk te vinden, maar soms hebben ze te veel oog voor hun eigen belang.

Praat mee

2 reacties

A. Westenwind, 2 maart 2018, 16:33

Nog een les voor de media, check het verhaal van in dit geval Nicolette van Berkel ontzettend grondig.

De reactie van De Monitor komt overigens bijna exact overeen met een onderzoek voorjaar 2017 naar de situatie op de Brandaris.

Van pesten zou geen sprake zijn, dat is volgens de onderzoekers Van Berkels ‘beleving van de werkelijkheid’. Zie de Volkskrant 23/01/2018.

Eduard Bekker, 8 maart 2018, 13:43

Pesten is vaak een discussiepunt. Mensen die zich daaraan schuldig maken, beweren soms dat ze zich geen kwaad bewust zijn, maar beseffen niet wat voor impact terloopse opmerkingen voor een slachtoffer kunnen betekenen.
Het is vaak niet zo duidelijk als in iemands koffie spugen.
Een collega die zegt (ik bedenk maar even wat) ‘ik vind dat jij hier niet thuis hoort als je meteen naar huis gaat als je hoort dat je kind is aangereden. Dat zijn privézaken waar ik als collega niets mee te maken wil hebben’, kan beweren dat hij of zij gewoon zakelijk is.
Of iemand die je - als je aanleunt tegen een burn-out - toevoegt (ik schud maar wat uit mijn mouw) ‘ik begrijp niet dat iemand zoals jij aan kinderen is begonnen’ kan beweren dat hij dat ‘uitsluitend uit betrokkenheid en bezorgdheid heeft gezegd’, maar deze ‘beleving van de werkelijkheid’ kan wel degelijk als buitengewoon kwetsend worden ervaren.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.