— donderdag 8 september 2016, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Trump-campagne stopt met zwarte lijst voor media

Scott Olson / AFP

Met ingang van donderdag belooft de Trump-campagne niet langer een omstreden zwarte lijst te hanteren voor bepaalde media. Uitgaves die negatief over Trump of zijn campagne hadden geschreven, werden de afgelopen maanden geweerd bij bijeenkomsten.

Het betekent dat onder meer de BuzzFeed, Politico en de Washington Post weer mogen aanschuiven (of beter, in een kinderboerderij-achtige omheining plaatsnemen, red.) en dat onnavolgbare tijdelijke weigeringen - van onder meer de Huffington Post of zender Univision - tot het verleden moeten gaan behoren.

De media die door Trump werden geweigerd zeggen niet veel last te hebben gehad van de ban, omdat er voldoende alternatieven waren om de campagne te volgen. Niettemin is er blijdschap dat de zwarte lijst is verdwenen. “Het is belangrijk te bedenken dat dit een absurde maatregel was die bovendien een gevaarlijk precedent schiep voor welke campagne dan ook”, aldus chef politiek Sam Stein van de Huffington Post.

CNN verwacht niet dat alles nu pais en vree is tussen de Trump-campagne en de media. De rol van door gevestigde media aangevallen underdog keerde het laatste jaar regelmatig terug.

Bekijk meer van

Donald Trump

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.