— dinsdag 14 juni 2016, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Trump doet Washington Post in de ban

© Josh Edelson | ANP/AFP

Verslaggevers van The Washington Post zijn niet langer welkom bij de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Hij heeft hun persaccreditaties per direct laten intrekken, zodat ze niet meer van binnenuit verslag kunnen doen van zijn campagne. Trump noemt de krant ‘oneerlijk’ en ‘onbetrouwbaar’. Hij is het niet eens met de manier waarop The Post zijn uitspraken over de aanslag in Orlando heeft opgeschreven.

Verslaggevers van de Post vernamen dat nieuws gisteren via Trumps Facebookpagina. Wat de ban precies inhoudt, weten ze niet.

Hoofdredacteur Marty Baron, laat in een verklaring weten dat de krant trots is op zijn berichtgeving, en dat zijn verslaggevers gewoon over Trump blijven schrijven zoals ze dat altijd hebben gedaan. Hij hekelt het feit dat de Republikeinse kandidaat de rol van vrije en onafhankelijke pers verwerpt.

Meer bij The Washington Post

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.