training eu starters

— donderdag 3 november 2016, 09:27 | 0 reacties, praat mee

New York Times meldt diepe val printinkomsten

Uitgeverij The New York Times Company heeft cijfers over het derde kwartaal bekendgemaakt, waarbij inkomsten uit printadvertenties een diepe val van 19 procent hebben gemaakt. De daling resulteerde in een afname van 8 procent in de totale omzet uit advertenties. Laatste wijziging: 7 februari 2019, 10:57

In het tweede kwartaal had de krant al een daling van 14 procent in printadvertenties gemeld. De uitgever meldt dat de daling - die al jaren speelt - de laatste tijd is versneld. De inkomsten uit andere, digitale activiteiten zijn voorlopig onvoldoende om het gat te dichten.

Wat betreft digitale inkomsten zijn er wel wat lichtpuntjes: de New York Times wist in het derde kwartaal 116.000 abonnees toe te voegen die de krant enkel online lezen. In totaal heeft de krant nu 1,3 miljoen digitale abonnees. Nog eens 300.000 mensen hebben een abonnement speciaal voor kruiswoord- en andere puzzels.

Digitale advertenties brachten in het derde kwartaal 44 miljoen dollar binnen - een toename van 21 procent. De digitale advertenties zijn goed voor ruim eenderde van de omzet. Die daalde in het derde kwartaal overigens licht van 367 miljoen in het derde kwartaal van vorig jaar naar 364 miljoen in 2016.

Topman Mark Thompson van Times Company heeft een reorganisatie aangekondigd met als doel het verlagen van de legacy cost base - kosten voor het klassieke dagbladmaken. Die besparingen wil de krant inzetten om digitale inkomsten te vergroten, aldus Thompson.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.