training eu starters

— vrijdag 4 mei 2018, 11:04 | 0 reacties, praat mee

New York Times groeit door digitale abonnees

© New York Times

In het eerste kwartaal van 2018 nam het aantal digitale abonnees van de Amerikaanse krant New York Times toe met 139.000. Dat is een stijging van 25,5 procent te opzichte van een jaar eerder. De toename in digitale abonnees stimuleerde de omzetgroei en compenseerde de daling van digitale advertentie-inkomsten. Laatste wijziging: 4 mei 2018, 11:05

De omzet uit abonnementen steeg met 7,5 procent naar 260 miljoen dollar. De totale omzet steeg van met 3,8 procent naar 414 miljoen dollar.

De uitgever zag echter echter wel de digitale advertentie-inkomsten met zes procent afnemen tot 46,7 miljoen dollar. Het is voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2016 dat de inkomsten op dat gebied dalen.

Opvallend is dat de advertentie-inkomsten op printgebied het beter deden dan verwacht. Het was het beste kwartaal sinds sinds het derde kwartaal in 2015.

De rest van het jaar wil de krant werk op nieuwe manieren aan de lezers laten zien. Zo is de New York Times bezig met een tv-programma en er komt een film over het eerste jaar dat de krant de Amerikaanse president Trump volgt. Meer bij de New York Times

Bekijk meer van

New York Times

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.