word studentlid

— dinsdag 26 april 2016, 16:27 | 0 reacties, praat mee

New York Times doekt Franse activiteiten op

New York Times doekt Franse activiteiten op
Stephen Chernin / AFP

Uitgeverij The New York Times Company gaat het redactiekantoor van de New York Times in Parijs sluiten. Alle prepress printactiviteiten in Frankrijk worden eveneens opgedoekt. Het besluit kost in totaal 70 banen. Laatste wijziging: 26 april 2016, 16:34

Eerder deze week lekte via concurrent de New York Post al uit dat de Franse activiteiten mogelijk op de tocht stonden. De New York Post plaatste dat besluit echter in een grote reorganisatie, die volgens de krant honderden banen zou gaan kosten. In de aankondiging van vandaag wordt daar niet verder op gehint.

De printactiviteiten worden geconcentreerd in New York en Hong Kong, waar het bedrijf goedkoper kan drukken. Reclame en correspondenten worden door het voorstel niet getroffen, aldus het voorstel. De internationale editie van de New York Times blijft binnen Europa verkrijgbaar.

De New York Times was sinds 1877 in Frankrijk actief, met enkel vier jaar onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens een interne memo staat kostenbesparing centraal bij het besluit. De besparing van 50 miljoen dollar over de komende drie jaar wil de krant besteden aan groei van wereldwijde digitale inkomsten en expansie van het internationale lezerspubliek.

Ook moet de besparing “het leven van het internationale printproduct verlengen”, aldus de memo.

Bekijk meer van

New York Times Frankrijk

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.