training eu starters

— vrijdag 8 januari 2016, 10:38 | 0 reacties, praat mee

New Skool Media nieuwe eigenaar Elsevier en Beleggers Belangen

UPDATE Weekblad Elsevier wordt overgenomen door New Skool Media. Dat is vrijdagochtend bekend gemaakt op de redactie. Ook de andere uitgaves van Elsevier, waaronder dienst maandblad, boeken en specials, én het tijdschrift Beleggers Belangen gaan mee over. Laatste wijziging: 8 januari 2016, 16:29

Elsevier wordt daarbij ondergebracht in ONE Business, een nieuwe BV waarvan New Skool Media voor 67 procent eigenaar is. De overige aandelen zijn in handen van Reed Business, dat daarmee een belang houdt in Elsevier.

Tevens is afgesproken dat Elsevier de komende vier jaar zijn huidige naam nog mag behouden. Na die periode moet het blad een andere titel kiezen. Uitgeversgroep RELX wil de naam ‘Elsevier’ behouden voor zijn wetenschappelijke uitgaven. Het voornemen is dat Reed Business na die periode zijn minderheidsbelang in ONE Business verkoopt aan New Skool Media, dat daarmee volledig eigenaar wordt van Elsevier.

Met de overname verhuizen 106 medewerkers mee. De nieuwe eigenaar geeft te kennen in ieder geval in het eerste jaar na de overname geen reorganisatie door te voeren. Elsevier wordt na de overname gevestigd in het pand van New Skool Media aan de Spaklerweg in Amsterdam-Duivendrecht.

Wanneer de overname precies van kracht is, is nog niet bekend. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Ondernemingsraden van Reed Business en New Skool Media en door de Redactieraad en Redactievergadering van Elsevier.

In een eerste reactie is de hoofdredactie van Elsevier positief omdat New Skool Media een uitgever is van consumententitels en dat past beter bij Elsevier dan de activiteiten van RELX. ‘Maar in dit stadium moeten eerst de Ondernemingsraad en de gekozen Redactieraad hun werk doen. Zij hebben het voortouw bij het onderzoek naar de strategische partner,’ zegt hoofdredacteur Arendo Joustra van Elsevier op zijn eigen site.
Redactieraad

‘De Redactieraad is bijvoorbeeld niet overtuigd van de financiële mogelijkheden van New Skool Media om deze grote deal aan te kunnen; New Skool Media is een relatief jonge onderneming. We willen daar snel uitsluitsel over,’ zegt Ron Kosterman, voorzitter van de Redactieraad.

Beide inspraakorganen overleggen vrijdag met de NVJ over de plannen. NVJ-secretaris Yvonne Dankfort: ‘Als vakorganisatie zijn wij niet tijdig geïnformeerd. Dat is niet goed gegaan. Wat de overname betreft, verbaast het ons wel dat New Skool Media dit aandurft, terwijl het pas recent een aantal activiteiten van Sanoma heeft overgenomen.’

New Skool Media meldt, dat ‘met deze aankoop een sterk mediahuis ontstaat met 26 consumententitels, 250 werknemers en een gecombineerde omzet van €65 miljoen.’

Rob Koghee van New Skool Media: ‘Voor ons is het een droom om een van de meest prestigieuze tijdschriften van ons land in bezit te kunnen krijgen. We willen de komende jaren investeren in deze titel om het de prominente plek te laten behouden die het momenteel op de markt inneemt.’

Onder de overname vallen de volgende uitgeefactiviteiten: Elsevier Weekblad, Elsevier Weekblad Online, Elsevier Juist, Elsevier Weekblad Stijl, Elsevier Weekblad Events, Elsevier Weekblad Specials, Elsevier Weekblad Boeken, BeleggersBelangen, BeleggersBelangen.nl, Beurs.nl, Grip op je vermogen, Voormorgen.nu en Lead Solutions.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.