website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

New Skool Media boekt half miljoen verlies

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 10 januari 2018, 14:10

ANP / Jeroen Jumelet

ANP / Jeroen Jumelet

Nieuws Tijdschriftuitgever New Skool Media (NSM) heeft in zijn gebroken boekjaar 2016/2017 een nettoverlies geleden van 513.000 euro, op een omzet van 46,4 miljoen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van het recentste jaarverslag van NSM. Vooral de aankoop van diverse titels van uitgever Relx, waaronder Elsevier Weekblad, drukt volgens de krant zwaar op de balans.

Volgens het FD staat de financiële buffer van New Skool Media onder druk. De krant beredeneert dat de uitgeverij jaarlijks 2,9 miljoen euro aan Elsevier moet verdienen om de buffer in stand te houden (1,5 miljoen euro voor afschrijvingen, 0,5 miljoen voor de rente voor de overname en 1 miljoen voor de licentie voor het gebruik van de naam Elsevier). Omdat NSM Elsevier niet geheel in bezit heeft – een derde van de titel is nog in handen van Relx – betekent dat dat Elsevier jaarlijks 4,35 miljoen euro winst moet maken.

Verzachtende omstandigheden zijn er ook. Volgens het FD verdient Elsevier doorgaans het meest tussen juli en december. “Die periode is nog niet meegenomen in het laatste jaarverslag.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.