basis naar compleet

— woensdag 13 maart 2019, 09:40 | 0 reacties, praat mee

Negen grote mediabedrijven beloven meer inclusie en grotere diversiteit

Ondertekenaars van het Charter Diversiteit, geflankeerd door medewerkers van Diversiteit in Bedrijf, dat het charter beheert.

Negen mediabedrijven hebben beloofd zich (nog) meer in te zetten voor diversiteit en inclusie. AT5, BNNVARA, FunX, Human, KRO-NCRV, LINDA., NTR, Viacom en VPRO tekenden gisteren het zogeheten Charter Diversiteit. De bedrijven willen een afspiegeling zijn van de samenleving en gelijke kansen bevorderen. Laatste wijziging: 13 maart 2019, 09:43

Volgens het charter verandert Nederland en geeft diversiteit binnen een mediabedrijf nieuwe perspectieven en invalshoeken op de redactie. Meer doelgroepen aanspreken leidt tot een groter bereik en een hogere kwaliteit in de berichtgeving, producties en programmering, aldus de iniatiefnemers.

Mediabedrijven die wat betreft diversiteit voorop lopen, zoals FunX en de NTR kunnen als voorbeeld dienen voor de andere deelnemers.  Het charter bedient niet alleen mediabedrijven: in totaal hebben al 179 organisaties en bedrijven het Charter Diversiteit ondertekend.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.