website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Negen grote mediabedrijven beloven meer inclusie en grotere diversiteit

Lars Pasveer — Geplaatst in Werk op woensdag 13 maart 2019, 09:40

Ondertekenaars van het Charter Diversiteit, geflankeerd door medewerkers van Diversiteit in Bedrijf, dat het charter beheert.

Ondertekenaars van het Charter Diversiteit, geflankeerd door medewerkers van Diversiteit in Bedrijf, dat het charter beheert.

Nieuws Negen mediabedrijven hebben beloofd zich (nog) meer in te zetten voor diversiteit en inclusie. AT5, BNNVARA, FunX, Human, KRO-NCRV, LINDA., NTR, Viacom en VPRO tekenden gisteren het zogeheten Charter Diversiteit. De bedrijven willen een afspiegeling zijn van de samenleving en gelijke kansen bevorderen.

Volgens het charter verandert Nederland en geeft diversiteit binnen een mediabedrijf nieuwe perspectieven en invalshoeken op de redactie. Meer doelgroepen aanspreken leidt tot een groter bereik en een hogere kwaliteit in de berichtgeving, producties en programmering, aldus de iniatiefnemers.

Mediabedrijven die wat betreft diversiteit voorop lopen, zoals FunX en de NTR kunnen als voorbeeld dienen voor de andere deelnemers.  Het charter bedient niet alleen mediabedrijven: in totaal hebben al 179 organisaties en bedrijven het Charter Diversiteit ondertekend.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.