vlaams-nedellandse-beurs

— zondag 2 oktober 2022, 10:29 | 0 reacties, praat mee

Hollywood-agent wil bemiddelen in overnameruzie tussen Twitter en Elon Musk

Een van de bekendste Hollywood-agenten heeft geprobeerd Elon Musk en Twitter om tafel te krijgen voor gesprekken over een schikking, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Musk en Twitter klaagden elkaar aan nadat 's werelds rijkste man een beoogde overname van het socialmediabedrijf voor 44 miljard dollar had afgeblazen. De 'superagent' Ari Emanuel polste een bestuurslid van Twitter onlangs of er interesse was in een oplossing buiten de rechtszaal. Laatste wijziging: 2 oktober 2022, 10:31

Betrokkenen zeggen tegen Bloomberg dat Emanuel, topman van showbizzagentschap Endeavor, directielid Egon Durban van Twitter benaderde met zijn voorstel. Durban stelde andere bestuursleden vervolgens op de hoogte van het plan.

Emanuel en Twitter wilden niet ingaan op vragen. Een woordvoerder van Musk was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Het is nog onduidelijk namens wie Emanuel de verzoeningspoging deed. Twitter heeft herhaaldelijk benadrukt Musk via de rechter te willen dwingen om de miljardenovername door te laten gaan. Musk blies de overname naar eigen zeggen af omdat hij zich misleid voelt over het aantal nep-accounts op Twitter. De twee partijen staan in oktober tegenover elkaar in de rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware.

Het is niet duidelijk of de bemiddelingspoging van Emanuel enige kans van slagen heeft. Zakenzender CNBC meldt op basis van ingewijden dat op dit moment geen serieuze gesprekken plaatsvinden over een schikking tussen Twitter en Musk.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.