training eu starters

— donderdag 13 oktober 2016, 09:12 | 0 reacties, praat mee

‘Nederlandse mediabedrijven vinden weg omhoog’

Volgens analisten van de sector sector Technologie, Media en Telecom van ABN AMRO is er licht aan het einde van de tunnel voor de uitgeefbranche. Voor het eerst sinds het begin van de crisis in 2008 komt de omzet in de eerste helft van 2016 weer boven de nullijn, aldus de bank. Laatste wijziging: 13 oktober 2016, 09:13

Vaksite Adformatie citeert uit de media-update over oktober dat volgens ABN AMRO digitalisering uitgevers in rustiger vaarwater brengt. De branche neemt het digitaal uitgeven serieuzer dan in 2008. Dat betaalt zich uit in een groei van het aantal digitale lezers en een scherpe prijsstelling voor digitale uitgeefproducten wordt gebruikt om verder te groeien.

Naast de serieuze aandacht voor digitaal uitgeven bij de uitgevers, is de ‘digitale infrastructuur’ bij consumenten sinds 2008 ook sterk verbeterd: 85 procent heeft een smartphone, 70 procent een tablet en 25 procent een speciale e-reader. Deze technologische vooruitgang betekent dat digitalisering bij dagbladen in een stroomversnelling is gekomen.

Een einde aan de langdurige malaise lijkt daarmee in zicht, aldus de bank. Meer bij Adformatie

Bekijk meer van

Adformatie ABN Amro

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.