— maandag 13 juni 2016, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Flinke loonstijging voor top Persgroep

© Robin Van Lonkhuijsen / ANP

Er werden in 2015 530 banen geschrapt bij De Persgroep, maar de twee topmannen van de Persgroep Nederland ontvingen vorig jaar 20 procent meer beloning en de toezichthouders gingen er zelfs 60 procent op vooruit, schrijft RTL Z, die de jaarrekening van de uitgever onderzocht.

Uit de jaarrekening blijkt dat de gezamenlijke bezoldiging (inclusief premies) van bestuursvoorzitter Frits Campagne en financieel bestuurder Piet Vroman vorig jaar 754.000 euro bedroeg, een stijging van 20 procent. De uitgever splitst de beloningen niet uit per bestuurder.

“De beloning is gestegen omdat het bedrijf door de overname van Wegener twee keer zo groot is geworden. Daarbij horen meer verantwoordelijkheden”, verklaart woordvoerder Willem-Albert Bol. “Bovendien is de bezoldiging van de bestuurders aan de onderkant van wat gebruikelijk is bij vergelijkbare mediabedrijven, zoals de Telegraaf Media Groep of RTL Nederland.”

De totale beloning van de vijfkoppige raad van toezicht onder leiding van Arie Verberk (ex-Martinair) steeg vorig jaar met 60 procent, naar 168.000 euro. Die stijging heeft naast de grotere omvang van het bedrijf nog twee andere oorzaken, aldus Bol. “De frequentie van de vergaderingen is toegenomen, en ook is een aanwezigheidstoeslag ingevoerd.”

Bekijk meer van

de Persgroep

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.