— maandag 15 juni 2015, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse media genegeerd bij VN-persconferentie Máxima

Amerika-correspondent Erik Mouthaan uit in zijn column bij RTL Nieuws zijn ongenoegen over de gang van zaken bij een persconferentie van koningin Máxima bij de Verenigde Naties. Nederlandse journalisten waren niet op de hoogte gesteld van het persmoment vorige week in New York. Bewust.

“Normaal wordt alles wat zij en haar man vanuit hun functie doen, aangegeven door de Rijksvoorlichtingsdienst. Ik was in Washington bij een eindeloos overleg met journalisten over het bezoek dat het paar aflegde aan de VS, waarbij ongeveer van minuut tot minuut werd verteld waar de twee zich zouden bevinden en hoe we dat konden vastleggen.

Maar dat zij met de pers zou praten, op camera, in New York, daarover geen woord. Toch waren er wel journalisten uitgenodigd − diegenen die de VN verslaan. Toen wij klaagden werd gezegd: “Ja, het was aan haar kantoor bij de VN om pers te informeren.” En dat wij zelf met die club hadden moeten bellen om uit te vogelen of er een persmoment zou zijn. Nou zijn wij zeker niet te beroerd om te bellen, maar de RVD is er meestal heel stellig in dat alles rond het koningspaar via hen moet gaan en dat je niet buiten hen om te werk moet gaan.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.