— maandag 21 maart 2016, 11:15 | 0 reacties, praat mee

Televisieploeg RTL Nieuws aangehouden op Cuba

Gerard Til / ANP

Een team van RTL Nieuws is op Cuba korte tijd aangehouden door de politie. Het gaat om correspondent Erik Mouthaan en cameraman Freek Herberts. Ze werden meegenomen naar een politiebureau in Havana terwijl ze op reportage waren met twee onafhankelijke Cubaanse journalisten die zich inzetten voor persvrijheid.

Mouthaan: “De taxi waarin we zaten werd aan de kant gehaald door agenten. Zonder reden werd de chauffeur gesommeerd de politiewagen te volgen naar het bureau. Daar werden onze paspoorten en perspassen in beslag genomen. Mijn vraag waarom dit gebeurde werd niet beantwoord.”

Na twintig minuten in het bureau kreeg het RTL-team te horen dat het vrij was om te gaan en werden de bezittingen teruggegeven. De lokale journalisten, Robert de Jesus Guerra en Rolando Reyes Rabanal, werden langer vastgehouden voor ondervraging. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

RTL Nieuws Erik Mouthaan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.