anner smart octo

— vrijdag 29 september 2017, 11:46 | 1 reactie, praat mee

Nederlandse journalist in Hongarije beschuldigd van propaganda

CC BY-SA 2.0 / Lachlan Hardy

De uit Amstelveen afkomstige journalist Stefan J. Bos wordt er door een Hongaars weblog van beschuldigd propaganda te bedrijven. Het blog 888.hu, dat uitgesproken aanhanger is van regeringspartij Fidesz, stelt dat de in Hongarije werkzame Bos een eenzijdig beeld schetst van het land. 888.hu noemt Bos propagandist van George Soros, een Amerikaans-Hongaarse miljardair die door Fidesz-leider en minister-president Viktor Orbán tot staatsvijand is bestempeld.

“Het blog en de regering zijn het vooral niet eens met mijn artikelen over het groeiende antisemitisme hier”, reageert Bos tegenover Villamedia. “Daarnaast heb ik ook onderzoek gedaan naar en bericht over corruptie en de als autocratisch ervaren stijl van minister-president Orbán.” Bos noemt de opname op de zwarte lijst “een onderdeel van pesterijen”. De afgelopen maanden kreeg hij die meer te voortduren. “Eerst had ik problemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en deze zomer kreeg ik te horen dat ik mijn online-, radio- en publicatie-activiteiten uit mijn bedrijf moest halen. Ik mocht die niet meer doen vanaf mijn huidige adres in het centrum van de stad.”

Ondanks de tegenwerkingen stelt Bos gewoon door te gaan met zijn werk. Met zijn in Hongarije gevestigde persbureau BosNewsLife maakt hij onder andere bijdragen voor BNR Nieuwsradio, de VRT, Deutsche Welle en World News. Naast Bos staan nog zeven andere journalisten – allen Hongaren – op de ‘zwarte lijst’ (hier te vinden, een Engelse vertaling door The Budapest Beacon staat hier). Zij werken onder andere voor Reuters, Politico en Bloomberg.

Bekijk meer van

Stefan J. Bos Hongarije

Praat mee

1 reactie

A.J.Stuijt, 24 oktober 2017, 09:35

Ik begrijp niet dat er in Nederland nog mensen zijn die de wereldverbeteraar George Soros ondersteunen, wegens zijn heel duidelijke, zelf-erkende nazi-achtergrond in Hongarije. De man is besmet met de stank van de holocaust.  Niemand zou Soros moeten ondersteunen, en vooral ook niet de Nederlandse media. Hij investeerde onlangs $18miljard om de regering van Hongarije naar zijn hand te zetten.  Hebben jullie daar geen last van? George Soros, uit zijn eigen mond: een manipuleerder van stock markets met voorkennis: hij manipuleerd politieke gebeurtenissen en maakt dan grote investeringen met zijn hedge fund - dat toevallig in Nederland zit. Wie onderzoekt dat eens een keer? https://www.youtube.com/watch?v=0PUDmLCkgNc

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.