word studentlid

— donderdag 11 juli 2019, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Nederland belegt in 2020 internationale conferentie over persvrijheid

Nederland belegt in 2020 internationale conferentie over persvrijheid
Minister Blok tijdens een recent debat in de Tweede Kamer | Robin Utrecht / ANP

Nederland zal volgend jaar, rondon de Dag van de Persvrijheid op 3 mei, een internationale conferentie rond persvrijheid organiseren. Dat gebeurt in samenwerking met de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO). Laatste wijziging: 11 juli 2019, 09:01

In het actualiteitenprogramma Newsnight was Blok te gast om te praten over onder meer voorbereidingen voor het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, op 31 oktober aanstaande. Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Groot-Brittannië zonder overeenkomst uitstapt, de zogeheten hard Brexit.

Blok is in Londen voor de tweedaagse conferentie rond persvrijheid die dit jaar door Groot-Brittannië en Canada worden georganiseerd. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt weerde voorafgaand aan de conferentie de Russische nieuwsorganisaties Russia Today en Sputnik, omdat zijn betrokken zouden zijn bij het verspreiden van desinformatie.

In Newsnight stelde Blok bezorgd te zijn over toegenomen intimidatie en geweld tegen journalisten. In Nederland wordt zulk geweld inmiddels zwaarder bestraft.

Bekijk meer van

UNESCO Stef Blok

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.