— donderdag 19 juli 2018, 11:44 | 0 reacties, praat mee

Openbaar Ministerie: hogere strafeis intimidatie media en journalisten

NVJ-secretaris Bruning, geflankeerd door onder meer minister Grapperhaus, is verheugd over de vandaag gepresenteerde maatregelen

In respons op de gewelddadige acties tegen onder meer de redacties van Panorama en De Telegraaf van de afgelopen weken gaat het Openbaar Ministerie (OM) hogere straffen eisen. Vandaag presenteert het OM een aantal nieuwe maatregelen om intimidatie van journalisten en media te bestrijden.

De Telegraaf, afgelopen juni doelwit van een aanslag met een bestelwagen, meldt dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) deze maatregelen zal omarmen.

Panorama, dat enkele weken daarvoor doelwit was met een raketwerper, zegt dat de maatregelen later vandaag worden toegelicht.

In ieder geval wordt de registratie van aangiftes van journalisten nu beter geregistreerd en zal nazorg worden verbeterd. Er zullen ook maatregelen worden getroffen om het ongeoorloofd afluisteren van journalisten, waar de afgelopen tijd maar liefst drie keer sprake was, moet worden voorkomen.

Tegenover Panorama zegt NVJ-secretaris Thomas Bruning dat hij blij is met de stappen van het Openbaar Ministerie. Hij noemt de hogere prioriteit voor deze zaken goed voor de journalistiek.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.