word studentlid

— donderdag 19 juli 2018, 11:44 | 0 reacties, praat mee

Openbaar Ministerie: hogere strafeis intimidatie media en journalisten

Openbaar Ministerie: hogere strafeis intimidatie media en journalisten
NVJ-secretaris Bruning, geflankeerd door onder meer minister Grapperhaus, is verheugd over de vandaag gepresenteerde maatregelen

In respons op de gewelddadige acties tegen onder meer de redacties van Panorama en De Telegraaf van de afgelopen weken gaat het Openbaar Ministerie (OM) hogere straffen eisen. Vandaag presenteert het OM een aantal nieuwe maatregelen om intimidatie van journalisten en media te bestrijden. Laatste wijziging: 19 juli 2018, 13:44

De Telegraaf, afgelopen juni doelwit van een aanslag met een bestelwagen, meldt dat minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) deze maatregelen zal omarmen.

Panorama, dat enkele weken daarvoor doelwit was met een raketwerper, zegt dat de maatregelen later vandaag worden toegelicht.

In ieder geval wordt de registratie van aangiftes van journalisten nu beter geregistreerd en zal nazorg worden verbeterd. Er zullen ook maatregelen worden getroffen om het ongeoorloofd afluisteren van journalisten, waar de afgelopen tijd maar liefst drie keer sprake was, moet worden voorkomen.

Tegenover Panorama zegt NVJ-secretaris Thomas Bruning dat hij blij is met de stappen van het Openbaar Ministerie. Hij noemt de hogere prioriteit voor deze zaken goed voor de journalistiek.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.