Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 8 januari 2016, 09:09 | 0 reacties, praat mee

NDP Nieuwsmedia protesteert tegen nieuwe NPO-kanalen

CC0 / Pixabay

Brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia voelt weinig voor de komst van twee nieuwe kanalen van de publieke omroep, waarvan één zich specifiek richt op nieuws. De komst van die twee nieuwe kanalen werd onlangs door staatssecretaris Sander Dekker (Media) goedgekeurd, blijkt uit een ontwerpbesluit. Laatste wijziging: 14 januari 2016, 10:21

Volgens NDP Nieuwsmedia raakt het voorgenomen ‘subradiokanaal’ NPO Nieuws en evenementen de kern van de activiteiten van zijn leden, waarmee het de concurrentie aangaat met private nieuwsbedrijven. “De risico’s op verstoring van de markt en vermindering van pluriformiteit zijn groot omdat de NPO het aanbodkanaal in de aanvraag zo ruim omschrijft dat het kan uitgroeien tot een volwaardige nieuwszender op de radio”, aldus de NDP in een verklaring op zijn website. “Als de NPO de gelegenheid krijgt om alle registers open te trekken op radiogebied, kan dat desastreuse gevolgen hebben voor dit private nieuwsstation.”

NDP Nieuwsmedia verzet zich daarnaast tegen de komst van het voorgenomen online kanaal Npo3.nl. Volgens de brancheorganisatie geeft de NPO een onduidelijke, ruime beschrijving van het aanbodkanaal, waardoor niet is uit te sluiten dat Npo3.nl voor een groot deel in aanbod gaat overlappen met de uitingen van zijn leden. “De taakopdracht van de publieke omroep is niet het online verspreiden van willekeurige inhoud, maar inhoud die aan publieke waarden voldoet”, aldus NDP Nieuwsmedia. Ook de Vereniging Commerciële Omroepen heeft bezwaar aangetekend tegen de komst van de aanbodkanalen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.