— dinsdag 26 juli 2016, 08:25 | 0 reacties, praat mee

NDP Nieuwsmedia blij met radiobesluit NPO

Werkgeversorganisatie NDP Nieuwsmedia, gekend criticaster van de publieke omroep, is blij met het besluit van de NPO om de plannen voor een extra radiokanaal gericht op nieuws en evenementen in de ijskast te zetten. Dat meldt de NDP op haar site.

De Nederlandse Publieke Omroep heeft namelijk de instemmingsaanvraag voor het nieuwe aanbodkanaal NPO Nieuws en evenementen ingetrokken.

Vorig jaar zomer diende de NPO een aanvraag in bij staatssecretaris Dekker (Media) om goedkeuring te verkrijgen voor het starten van een extra radiokanaal gericht op nieuws en evenementen. De staatssecretaris nam een positief ontwerp besluit, waar NDP Nieuwsmedia bezwaar tegen maakte. Met name op BNR Nieuwsradio werd een grote impact verwacht.

Het ministerie gelastte extra onderzoek, maar zo ver komt het niet, omdat de NPO zijn aanvraag heeft ingetrokken.

NDP Nieuwsmedia is verheugd dat het nieuwe publiekgefinancierde radiokanaal geen doorgang vindt. ‘Met het oog op het behoud van pluriformiteit is het van belang dat private partijen voldoende zuurstof krijgen om zich te blijven ontwikkelen’.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.