anner smart octo

— woensdag 28 juni 2017, 09:01 | 0 reacties, praat mee

NDC neemt Boom uitgevers Nieuwsmedia over

NDC mediagroep (NDC) is van plan Boom uitgevers Nieuwsmedia (BuN) over te nemen van Koninklijke Boom uitgevers. Het regionale uitgeversbedrijf wordt geïntegreerd in NDC om zo één groot noordelijk mediabedrijf te vormen.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en bonden FNV/CNV zijn over de plannen ingelicht; er zal op 13 juli een bijeenkomst worden belegd om over de voorgenomen overname te praten. Er ligt op dit moment een adviesaanvraag bij de ondernemingsraad.

Het is volgens de bonden nog onduidelijk óf en welke personele gevolgen de overname zal hebben. Daarover moet op 13 juli meer duidelijkheid zijn.

NDC is uitgever van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, 30 nieuws- en weekbladen en exploiteert een tiental zogehetenspecial interest merken rond gezondheid en wonen. BuN geeft betaalde kranten Meppeler Courant, Opregte Steenwijker Courant, Hoogeveensche Courant, Stellingwerf, de Nieuwe Ooststellingwerver en vijftien huis-aan-huisbladen uit. Het bedrijf runt verder dertien nieuwssites en diverse andere digitale diensten.

Koninklijke Boom uitgevers blijft actief en concentreert zich na het afstoten van BuN op educatieve, professionele, wetenschappelijke en algemene uitgeefactiviteiten.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.