— donderdag 1 juni 2017, 08:51 | 0 reacties, praat mee

NBC News neemt groot belang in Euronews

De nieuwe '12 zenders in 12 talen'-aanpak die Euronews vorige maand aankondigde.

De Amerikaanse nieuwszender NBC News neemt een belang van 25 procent in het Franse Euronews. Een overnamebedrag is niet genoemd, wel stellen de beide partijen dat het geld aan uitbreiding van verslaggeving en programmering in Europa zal worden besteed.

Media Globe Networks blijft grootaandeelhouder en voor de huidige 24 andere aandeelhouders verandert er niets. Uiteindelijk zullen uitzendingen en digitale platforms de merknaam ‘EuronewsNBC’ gaan dragen.

Euronews kondigde vorige maand ook een nieuwe inrichting van de zender in, waarbij één zender in meerdere talen vervangen gaat worden door twaalf kanalen in elk hun eigen taal.

NBC-topman Andrew Lack noemt Euronews de ideale partner. “Euronews heeft een ongeëvenaard bereik en een unieke vermogen om internationale verslaggeving te bieden met aandacht voor lokale gevoeligheden in de landen en talen die de zender omvat.” Euronews zegt de expertise van NBC News graag te willen combineren met het ‘Europese DNA’ van de zender.

Producties van Euronews zullen ook op de Amerikaanse zenders van NBC News te zien zijn. Bij Euronews werken rond 500 journalisten. De zender is beschikbaar in 158 landen.

Bekijk meer van

NBC News Euronews

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.