website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Talpa en TMG ruilen belangen in TMG en Talpa Radio uit

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in belang op maandag 4 december 2017, 08:39

© Jeroen Jumelet / ANP

Nieuws

De overnamestrijd rond de Telegraaf Media Groep (TMG) is eindelijk afgerond. John de Mol verkoopt zijn minderheidsbelang van iets meer dan 29 procent in TMG na een lange strijd aan het Vlaamse mediabedrijf Mediahuis. Tegelijkertijd verkoopt TMG zijn belang van 23 procent in Talpa Radio aan John de Mol’s investeringsmaatschappij Talpa.

Mediahuis betaalt 6 euro in contanten per aandeel TMG aan Talpa. Dat is dezelfde prijs die Mediahuis eerder overhad voor de aandelen ten tijde van het openbare bod op TMG. De totale overnamesom voor het belang van Talpa komt neer op ruim 81 miljoen euro. De koopprijs die Talpa in contanten betaalt voor het 23 procentsbelang van TMG in Talpa Radio resulteert voor TMG in een boekwinst van 8 miljoen euro. De transactie is onder voorbehoud van advisering door de medezeggenschapsraad van TMG.

De transacties hebben geen negatieve gevolgen voor de organisatie en de werkgelegenheid bij TMG, meldt TMG in een persbericht.

UPDATE RTL Z meldt dat John de Mol goede zaken heeft gedaan met de verkoop van zijn aandelen. Hij heeft in minder dan een jaar tijd meer dan 5 miljoen euro verdiend op zijn belang.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.