Jodal

— woensdag 4 augustus 2021, 09:08 | 0 reacties, praat mee

National Geographic Fotowedstrijd 2021 van start

Houtpantserjuffer, gefotografeerd op een privélandgoed in Twente, vlakbij Tubbergen. | Theo Bosboom

Professionele en amateurfotografen kunnen tot 26 september inzenden voor de National Geographic Fotowedstrijd 2021. De wedstrijd rondom natuurfotografie bestaat al 14 jaar. Iedereen in Nederland en België wordt uitgenodigd foto's in te zenden in een van de categorieën Mens, Dier en Landschap. Laatste wijziging: 4 augustus 2021, 09:10

De jury van de fotowedstrijd bestaat uit fotografen Sacha de Boer, Jasper Doest en Lieve Blancquaert. Vanuit National Geographic maken hoofdredacteuren Robbert Vermue en Renske Lamers en zendermanager Tim Beudel de jury compleet. Klaas van Kruistum presenteert ook dit jaar de finale.

De organisatie zegt dat er dit jaar opvallend veel libellen worden vastgelegd, een natuurlijk gevolg van het natte voorjaar. Dat levert betere omstandigheden op voor het insect. Natuurfotograaf Theo Bosboom zegt dat het inderdaad prachtige insecten zijn. “Ze zijn sierlijk en meedogenloos tegelijk en ze hebben een aantal prachtige en fotogenieke kenmerken, zoals de fragiele vleugels, de facetogen en vaak fraaie bonte kleuren.”

Voor ze kunnen vliegen moeten ze ‘s ochtend eerst opwarmen, wat fotografen de gelegenheid geeft dichtbij te komen en in alle rust je compositie te maken, aldus Bosboom.

Inzenden voor de National Geographic Fotowedstrijd 2021 kan nog tot eind volgende maand via nationalgeographicfotowedstrijd.nl.

Bekijk meer van

National Geographic

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.