— maandag 7 september 2020, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Natalie Righton gestopt als presentator van Buitenhof

© Duco de Vries

Natalie Righton is gestopt als presentator van VPRO's Buitenhof op NPO 1. Dat zegt ze in een interview met de Volksknar, het clubblad van 'het Genootschap van Ouwe Knarren van de Volkskrant'. Laatste wijziging: 7 september 2020, 13:34

“Ik had het er niet zo naar mijn zin. Dat was een reden. En ik wilde weer verder met schrijven. Ik kan nu niet te veel vertellen. Misschien binnenkort.”

Righton begon in februari met haar presentatieklus bij het programma. In haar eerste uitzending zei ze tegen voormalig partijgenoot Henk Otten dat Baudet tijdens een debat in de Tweede Kamer opzien baarde “door te zeggen dat de EU een voorop gezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen voor Afrikaanse immigranten. Dat zorgde ervoor dat de vice-premier De Jonge afgelopen vrijdag zei dat is wel heel radicaal taalgebruik, en ik wil eigenlijk iedereen oproepen zich daar tegen uit te spreken. Wat vindt u daarvan?”.

Forum voor Democratie kondigt juridische stappen aan tegen televisieprogramma Buitenhof. De nieuwe presentatrice Natalie Righton had Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in een vraag geparafraseerd. Volgens Baudet zijn hem daarbij woorden in de mond gelegd en hij eist dan ook een rectificatie. De rechter oordeelde later dat de VPRO met die parafrase niet onrechtmatig heeft gehandeld en hoefde dan ook niet te rectificeren.

De onderzoeksjournaliste werkte al die tijd ook gewoon voor de Volkskrant. Ze gaat nu “samen met de Amerikaanse correspondent Michael Persson de presidentsverkiezingen verslaan; ik vanuit Amsterdam. Ik zal proberen naar Amerika te gaan, maar de kans dat het door de corona niet lukt, is nog groot.”

Lees ook:
Rechter: Buitenhof handelde niet onrechtmatig bij parafrase Baudet (25 maart 2020)
Forum voor Democratie naar rechter omdat Buitenhof niet rectificeert (24 februari 2020)
Natalie Righton presenteert Buitenhof (18 februari 2020)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.