e learning nvj

— donderdag 22 februari 2018, 13:30 | 0 reacties, praat mee

Nadia Moussaid kan bij Brandpunt+ weer op pad

Nadia Moussaid. Foto: Geert Broertjes

Nadia Moussaid (33) gaat per 1 april aan de slag als presentator bij Brandpunt+. Moussaid presenteert momenteel het wekelijkse programma De Nieuwe Maan op NPO2, het item De Bus van het NPO Radio 1-programma Nieuws & Co en ze is tevens invalster bij Nieuws & Co. Laatste wijziging: 22 februari 2018, 13:48

Moussaid werd benaderd door presentator en eindredacteur Henk van der Aa. Ze was gelijk enthousiast. ”Het is eigenlijk een droom voor elke journalist of interviewer om bij Brandpunt+ te werken. Het programma bestaat al lang en is heel divers. Zoveel verschillende onderwerpen worden behandeld, van het klimaat tot de vluchtelingenproblematiek. Het zijn grote verhalen waarbij de actualiteit niet leidend is. Wat mij is bijgebleven is de aflevering met kinderen van IS in een vluchtelingenkampen. Dat was echt shocking. Niemand deed iets om ze vrij te krijgen.” 

Nadia stopt met De Nieuwe Maan en Nieuws en Co als ze bij Brandpunt+ begint. “Afgelopen twee jaar heb ik hele boeiende interviews en debatten geleid vanuit de studio van de Nieuwe Maan of vanuit de Bus voor radio 1. Ik heb vooral zin om weer op pad te gaan. Echt naar de mensen toe. Het is toch een andere vorm. Ik wil bij Brandpunt+ verder gaan waar ik met De Nieuwe Maan ben gebleven, het zoeken naar nieuwe perspectieven en invalshoeken”.

Moussaid is de dochter van een Marokkaanse vader en een half-Nederlandse, half-Oostenrijkse moeder. Ze studeerde in 2009 af als antropoloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze heeft gewerkt bij onder meer MTNL en AT5. In 2015 maakte ze voor KRO-NCRV de indrukwekkende documentaire Leven, liefde & hiv, over twee vrouwen met hiv. En voor het online journalistieke platform Mindshakes maakte Moussaid de korte documentaire Lost Generation: over jongeren in Bosnië-Herzegovina, 20 jaar na de oorlog. 

Diversiteit is een onderwerp dat Moussaid bezighoudt. “Er mag best verandering komen. Zowel als in de presentatie als in gasten. Het gaat niet alleen over etnische achtergronden. Maar ook over man en vrouw. Programma’s moeten meer hun best doen. Verder heb je als publieke omroep een bepaalde functie te vervullen. Je bent een soort spiegel voor de maatschappij. Ik doe mijn best om verschil te maken. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren om ook te doen wat ze leuk vinden.”

Interviewen is de specialiteit van Moussaid. “Je maakt contact met mensen. Ze gaan je vertrouwen en dat maakt verhalen los. Daar ben ik goed in.” Krijg je ook wel eens mails van luisteraars? “Nou, toevallig kreeg ik vandaag een mailtje van een luisteraar van Radio 1. Hij vond het vervelend dat ik te vaak ‘in godsnaam’ zeg tijdens de uitzending. Ik heb er zo erg om gelachen! Er wordt ook overal op gelet.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.