— woensdag 2 oktober 2019, 16:36 | 0 reacties, praat mee

Na 12,5 jaar Panorama ‘tijd om volwassen te worden’

De smeerolie van het blad. Zo werd Dennis de Vos meerdere keren genoemd tijdens zijn afscheid bij weekblad Panorama. 12,5 jaar geleden kwam hij er binnen, als manusje-van-alles. In de jaren erna klom hij op tot chef van de redactie. Maar aan alles komt een eind. Sinds 1 oktober werkt De Vos als manager expert content bij het zakelijk platform Emerce.

“Panorama is altijd een hele fijne speeltuin voor me geweest”, vertelt De Vos op zijn tweede werkdag van zijn nieuwe baan. “Ik kan met recht zeggen dat Panorama het meest diverse tijdschrift is waar je kunt werken. Het ene moment schrijf je een heel schijtlollig kort stukje over het een of het ander, het moment erop zit je in de rechtbank om verslag te doen van een moordzaak.”

Andere tak van sport
Waarom dan toch weggaan? “Het was tijd voor een volgende stap”, legt De Vos uit. “Bij Panorama mocht ik vorig jaar de online tak op me nemen. Dat vond ik veel leuker dan ik had verwacht. Met data bezig zijn en zien wat er werkt: daar zag ik een nieuwe uitdaging in voor mezelf. Het ging me ook goed af: in vier maanden tijd stegen de maandelijkse pageviews van 1 miljoen groeien naar 5 miljoen.”

De overstap van een mannenblad naar een zakelijke titel, daar kreeg De Vos wel vragen over. “Het is een andere tak van sport. Maar mensen realiseren zich vaak niet hoeveel organisatorisch werk het is om iedere week een blad in de winkel te krijgen. De laatste zeven jaar heb ik als chef heel wat management skills opgebouwd. Die ga ik nu bij Emerce inzetten.”

Een baan binnen een dag
De Vos hoefde naar eigen zeggen niet zo nodig weg bij ‘zijn’ Panorama. Maar zijn ogen openhouden, dat deed hij wel. Toen de vacature bij Emerce voorbij kwam, wist hij dat hij moést reageren. Daarna ging het snel. “Ik zag de vacature op de dag voor mijn vakantie, had mijn sollicitatie een uur later gemaild en weer een paar uur later werd ik gebeld. Omdat ik met vakantie zou gaan, ben ik diezelfde avond nog op gesprek geweest. Een dag later had ik de baan.”

Niet verwonderlijk: bij Emerce gaat De Vos zich bezighouden met online. Als manager expert content is hij verantwoordelijk voor alle uitingen op de site die verder gaan dan het nieuws. Hij regelt artikelen van experts, maar houdt zich ook met branded content bezig. “Ik krijg meteen twee petten op. Dat vind ik fijn. Bij Panorama ben ik ook altijd het manusje-van-alles dat ik was toen ik binnen kwam gebléven. Ik ben veel te veel een stuiterbal om maar één ding te doen.”

Bekijk meer van

Panorama Dennis de Vos

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.