— dinsdag 14 november 2017, 16:18 | 0 reacties, praat mee

Multimedia: ‘Firefox Quantum’ gelanceerd

Firefox Quantum kreeg tegelijk een opgefrist logo | Mozilla Foundation

Mozilla heeft een nieuwe versie van hun Firefox-browser uitgebracht. Het betreft een échte nieuwe mijlpaal-release, die volgens de makers twee keer zo snel is dan de versie van een half jaar geleden. Ook is het uiterlijk opgefrist en zijn de menu's opgeruimd en logischer ingedeeld. Mozilla heeft hem 'Firefox Quantum' gedoopt.

Volgens de makers zit er nog een snelheidsverdubbeling in het vat. Firefox Quantum richt z’n pijlen op concurrent Chrome, ‘s werelds meest gebruikte (en snelste) browser van Google. Er werd een jaar aan Quantum gewerkt, waarbij 700 ontwikkelaars de volledige broncode herzagen, aldus Mozilla in een blogpost.

De browser moet volgens Mozilla efficiënter omgaan met systeembronnen. Hoewel Quantum het overhalen van verstokte Chrome-gebruikers als voornaamste doel heeft, wordt Google in deze versie de standaardzoekmachine. Firefox Quantum is gratis te downloaden.

Bekijk meer van

Mozilla Foundation

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.