anner smart octo

— maandag 1 juni 2015, 16:28 | 0 reacties, praat mee

Volgzaam

Over journalistieke drones is al tijden het nodige te doen. Wat wil het geval? Gewone burgers kunnen ongestoord hun vlieguren maken, terwijl journalisten – die regelmatig op vrij korte termijn aan de slag willen – kostbare vergunningen moeten hebben en enorme boetes riskeren als er met het papierwerk iets mis is.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) gaat nu een proces voeren om die rechtsongelijkheid te bevechten, hetgeen hopelijk tot betaalbare en werkbare regels leidt. Het gaat daarbij om drones die door mensenhand worden bestuurd.

Wetgevers kunnen de paracetamol vast klaarzetten, want de vriendelijk ogende Lily-drone vliegt zelfstandig. Via een soort horloge met tracker vliegt de Lily op gepaste afstand van de drager ervan.

De video van het waterdichte apparaat is ongelogen indrukwekkend, al vergt het lef om een apparaat van duizend dollar van een brug te donderen. Lily herkent die vallende sensatie en trapt op tijd de rotors aan.

Wel opletten dat de batterij vol is, want de Lily houdt het maar zo’n twintig minuten uit. In de voorverkoop kost de Lily overigens 530 dollar, inclusief verzending.

Bekijk meer van

NVJ Lily

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.