training eu starters

— maandag 16 juni 2014, 10:10 | 0 reacties, praat mee

Oplossende bewolking

Cloud. Het toverwoord waardoor afspraken tussen al je apparatuur zijn gesynchroniseerd en je belangrijkste bestanden onderweg altijd beschikbaar zijn. Villamedia's multimedia redacteur Lars Pasveer bekeek meerdere clouddiensten die je zelf beheert: Seafile, ownCloud, BT Sync. Die hebben zo hun voor- en nadelen, maar zijn niet erg eenvoudig op te zetten. Het Franse Lima wil daar een eind aan maken. Laatste wijziging: 1 juli 2014, 17:02

Sinds alle NSA-onthullingen is mijn enthousiasme voor de cloud bekoeld. Dropbox besloot begin april uitgerekend Bush-havik Condolleeza Rice (mede-verantwoordelijk voor het fors uitbreiden van afluisterbevoegdheden en het goedkeuren van omstreden verhoortechnieken) in het bestuur op te nemen.

Uit principe daarom: exit Dropbox. Ik heb daarna meerdere clouddiensten bekeken die je zelf beheert: Seafile, ownCloud, BT Sync. Die hebben zo hun voor- en nadelen, maar zijn niet erg eenvoudig op te zetten.

Het Franse Lima wil daar een eind aan maken. Je koopt hun kastje, sluit het aan op de router en prikt er een externe harde schijf in. Daarna zijn je bestanden beveiligd en zonder maandelijks abonnement toegankelijk. Aardig is dat je niet overal kopieën van je bestanden achterlaat: je werkt direct met de bestanden op je externe schijf. Lima heeft gelukkig wel versiebeheer, zodat je eventueel kunt teruggrijpen op een eerdere versie van een bestand.

Wanneer Lima verschijnt is nog onduidelijk; het bedrijf heeft recent enkele miljoenen opgehaald om de productie te kunnen opvoeren. Verwachte verkoopprijs: zo’n 150 dollar.

meetlima.com

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.