basis naar compleet

— donderdag 1 augustus 2013, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Pöyhkeä

Nokia heeft een nieuwe mobiele telefoon onthuld met een 41 megapixelcamera. De Lumia 1020 is daarmee voorlopig recordhouder qua megapixels in een telefoon. Laatste wijziging: 21 maart 2014, 10:55

Het nieuwe mobieltje, dat draait onder Windows Phone 8, is uitgevoerd met een geavanceerde Zeiss-lens, die is samengesteld uit zes individuele lenzen. Volgens de Finnen moet dat de fotografische prestaties van de camera naar een nog hoger niveau tillen. Nokia liet in het midden hoe zwaar de foto’s zijn die de Lumia 1020 schiet – maximale resolutie 7712 bij 5360 pixels! - maar de paar onbewerkte persfoto’s die Nokia verspreidde bleken rond 10 megabyte per foto. De Lumia 1020 bewaart bij elke opname trouwens ook meteen een minder obese foto, om te delen op sociale netwerken. Dat Nokia zich met deze mobiele telefoon echt op fotografen richt, blijkt wel uit een aangekondigd accessoire: een handgreep waar je de telefoon inklikt voor een betere hanteerbaarheid. Dat stuk plastic kost wel zo’n 80 dollar. De Lumia kwam in juli in de Verenigde Staten op de markt voor 299 dollar (met contract) en zal op korte termijn ook in Europa verschijnen.

www.nokia.nl

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.