— vrijdag 3 juni 2016, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Moszkowicz krijgt inzage in VPRO-serie

Castfoto van De Maatschap / VPRO / Michiel Schnater

De VPRO moet voormalig advocaat Robert Moszkowicz inzage geven in het scenario voor de serie De Maatschap. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald. Moszkowicz krijgt inzage om te bepalen of de scenario-schrijvers met de vierdelige dramaserie die verhaalt over een Nederlandse advocatenfamilie geen inbreuk maken op het auteursrecht op zijn biografie 'De Straatvechter'.

Aanleiding voor de zaak was een verhaal in nrc.next, waarin bij een setbezoek een scene van de nog uit te zenden serie werd beschreven. Volgens Moszkowicz is de informatie die in de scene werd beschreven afkomstig uit zijn boek. Hetzelfde geldt voor de informatie uit een scene die beschreven werd in een interview met NCRV Gids van februari.

Op basis van deze aangevoerde feiten geeft de voorzieningenrechter Moszkowicz, die in de zaak werd bijgestaan door zijn zoon Yehudi, gelijk. Voor het opleggen van een dwangsom van 5000 euro per dag – iets waar Moszkowicz in zijn eis om vraagt – wijst de rechter van de hand. Meer bij Rechtspraak.nl

Bekijk meer van

VPRO Robert Moszkowicz

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.