— donderdag 23 juli 2009, 08:59

Moord op Russische journalist opgelost

Met de bekentenis van een oud-topambtenaar van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken lijkt de moord op de Oekraïense journalist Georgi Gongadze te zijn opgelost. Gongadze verdween in september 2000 en werd twee maanden later onthoofd teruggevonden. Oud-ambtenaar Olexy Poekach zou Gongadze eigenhandig hebben gewurgd, stelt de Oekraïense geheime dienst SBU. Gongadze schreef kritisch over het toenmalige regime van president Leonid Koetsjma. Gongadze's dood was een katalysator voor de onvrede in de Oekraïne en leidde tot protesten en de Oranjerevolutie waarmee een einde kwam aan het bewind van Koetsjma. Het hoofd van Gongadze werd nooit gevonden, maar Poekach zou de SBU hebben toegezegd te vertellen waar het hoofd is.

Bekijk meer van

Rusland Oekraïne

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.