persveilig seminar

— vrijdag 13 juli 2018, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Moet NPO wel investeren in voetbalrechten?

© Koen de Weel / ANP

NRC stelt in een een opinie de vraag of de NPO wel miljoenen moet investeren in de uitzendrechten van Oranje, zeker in het licht van de aankomende bezuinigingen in Hilversum. Past het voetbal van Oranje niet beter bij een commerciële omroep? Laatste wijziging: 13 juli 2018, 09:46

Eerder deze week kwam het bericht dat alle wedstrijden van het Nederlands elftal de komende vier jaar te zien zijn bij de NOS. Volgens NOS-directeur Gerard Timmer zijn sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder in staat “mensen in alle geledingen van de samenleving te verbinden”.

Volgens NRC is dat nog maar de vraag: “het is vluchtig, er is zoveel voetbal op tv. Bovendien hoeft dit verbinden niet het exclusieve terrein te zijn van de publieke omroep”. Daarbij draait voetbal vooral om commercie. “Met live voetbal trek je kijkers van alle leeftijden, en dus adverteerders.”

Overigens vindt NRC het niet gek dat de NPO nu commerciëlere keuzes maakt. Dat hebben minister Slob en daarvoor staatssecretaris Dekker (VVD) “deels aan zichzelf te wijten. Dekker riep de omroepen op andere inkomsten te zoeken dan de rijkssubsidie. En Slob legde een direct verband tussen de reclame-inkomsten en het budget van de landelijke publieke omroep. Dan kies je vanzelf voor het lucratieve voetbal.” 

Lees ook:
Slob: ‘Lager budget dreigt voor NPO door dalende reclame-inkomsten’ (20 nov 2017)

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.