— donderdag 9 april 2015, 16:00 | 0 reacties, praat mee

Vragen over positie NPO-top

Directeur Jan Slagter van Omroep MAX vraagt zich af hoe lang de top van de Nederlandse publieke Omroep (NPO) kan blijven zitten nu er steeds minder steun is vanuit de omroepen voor de nieuwe NPO-plannen waarbij sites sneuvelen en ook de programmering aangepakt wordt. Tegen Spreekbuis.nl, het nieuwsplatform voor omroepmedewerkers, zegt Slagter "Ik weet niet of hun posities houdbaar zijn, nu zij niet de volle steun krijgen van alle omroepen. Het is ook hun taak om met de omroepen samen te werken en hen te faciliteren om hun beleidsplan uit te voeren. Het ziet er niet naar uit dat ze dit willen doen." En: "het is duidelijk dat met de richting die de NPO op wil gaan zij de omroepen buitenspel willen zetten. Laatste wijziging: 9 april 2015, 16:06

Volgens WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes zal het zo’n vaart niet lopen. Volgens hem is de positie van Hagoort en Rijxman niet in het geding, aangezien ze een duidelijk politiek mandaat hebben. Het gaat er volgens Huisjes nu om een nieuwe balans te vinden. Hier is volgens hem een visie van de NPO voor nodig. ‘De NPO legt wel een visie neer. En dat is top down, omdat het anders niet ging’, aldus Huisjes. Volgens hem is het namelijk lastig voor de omroep organisaties om tot een gezamenlijke visie te komen: ‘Uitdunnen doet pijn en elke omroep ziet eigen belang het eerst’. Hij ziet het als een positief gegeven dat een groot deel van het omroepbudget straks vrij komt voor andere organisaties. Huisjes: “Dat is concurreren en dat klinkt goed”.

Bekijk meer van

NPO Jan Slagter Bert Huisjes

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.