e learning nvj

— vrijdag 4 februari 2022, 13:24 | 0 reacties, praat mee

Moederbedrijf Facebook verliest ruim kwart beurswaarde

© Vladimir Sindeyeve NurPhoto

Facebook-moederbedrijf Meta heeft op de Amerikaanse aandelenbeurs donderdag een kwart van zijn waarde op de beurs verloren. Het gaat om 26 procent, een verlies van ruim 220 miljard dollar. Dat is volgens financieel persbureau Bloomberg in dollars het grootste verlies van een Amerikaans bedrijf op de beurs ooit.

Facebook heeft voor het eerst sinds de oprichting wereldwijd minder dagelijkse gebruikers dan in het voorgaande kwartaal. Moederbedrijf Meta meldde tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers woensdag dat ook de groei in advertentie-inkomsten minder hoog is dan gedacht.

De tegenvallende groeicijfers betekenen niet dat de winst van het bedrijf daalt. Meta behaalde een winst van 39 miljard dollar in heel 2021, ten opzichte van 29 miljard in 2020. Daarvan kwam het overgrote merendeel van advertenties. Maar de omzet uit advertenties is wel lager dan verwacht. Dat wijt Facebook onder andere aan de veranderingen die Apple doorvoerde in de gebruikersvoorwaarden voor mobiele apps op Apple-besturingssystemen, waardoor het makkelijker wordt voor gebruikers om apps zo in te stellen dat hun online activiteiten niet worden bijgehouden. Daardoor loopt Facebook veel advertentie-inkomsten mis, want adverteerders willen graag gerichte doelgroepen benaderen. Meer bij RTL Nieuws / NOS / NU.nl / New York Times

Bekijk meer van

Meta Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.