— donderdag 28 april 2011, 09:15 | 0 reacties, praat mee

‘Betalen voor mobiele internetdiensten’

Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) vindt het een interessantidee dat telecombedrijven te allen tijde bepaalde internetdiensten op smartphones, "tegen redelijke voorwaarden" beschikbaar houden voor consumenten. Consumenten betalen dan per hoeveelheid data die ze gebruiken. Op die manier wordt mogelijke censuur voorkomen en kunnen de bedrijven de kosten gewoon doorberekenen. Dat zei hij tijdens een overleg met de Tweede Kamer over de telecommarkt. Vorige week werd bekend dat KPN vanaf de zomer mobiele internetdiensten gaat blokkeren voor klanten die alleen een basis internetabonnement hebben. Vodafone blijkt VoIP, een techniek voor bellen over het internet, al langer te blokkeren voor standaard abonnementen. De bedrijven zeggen dat ze wel moeten omdat de inkomsten uit bellen en sms'en teruglopen, als mensen bellen via internet. Terwijl consumenten steeds meer dataverkeer via het netwerk sturen, waardoor telecombedrijven investeringen moeten doen. De Consumentenbond spreekt haar zorgen uit over het duurder maken en blokkeren van mobiele internetdiensten. De vrije toegang tot informatie zou in gevaar zijn en het kiezen van een abonnement wordt nog ingewikkeld. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.