— woensdag 27 april 2011, 14:26 | 0 reacties, praat mee

‘Heffing bij veel dataverkeer’

Europese telecombedrijven France Telecom, Telefónica and Vodafone hebben plannen om bepaalde sites een heffing te laten betalen voor de grote hoeveelheden mobiel internetverkeer die ze genereren. Dat schrijft de Britse krant Financial Times. Als voorbeeld wordt Google's videosite YouTube genoemd. Inkomsten uit bellen en sms'en lopen terug maar telecombedrijven moeten door de grote stromen dataverkeer wel investeren in netwerk. Het idee om geld te vragen van sites die zorgen voor veel dataverkeer is echter omstreden omdat dat het einde zou betekenen van internetneutraliteit, waarbij alle data gelijk is. Het plan volgt een week na de aankondiging van Europees commissaris Neelie Kroes komt dat er onderzoek wordt gedaan naar netneutraliteit bij telecomproviders. De resultaten van dat onderzoek worden eind dit jaar bekendgemaakt. Meer bij Financial Times

Bekijk meer van

Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.