training eu starters

— donderdag 3 april 2014, 12:01

EP stemt voor strengere netneutraliteit

Het Europees Parlement (EP) heeft donderdag voor een strengere definitie van netneutraliteit gestemd, dat meldt Tweakers. Het EP ging akkoord met het amendement van onder andere de ALDE-fractie, met daarin onder meer de VVD en D66, aangenomen. Het begrip netneutraliteit heeft een vrij strikte definitie gekregen en in de tekst is opgenomen dat providers 'geen onderscheid zullen maken tussen vergelijkbare diensten en applicaties'. Het originele voorstel van Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) behelsde een zwakkere vorm waarbij een provider toegang tot een dienst niet mocht blokkeren, maar er wel extra geld voor mocht vragen voor een “verbeterde kwaliteit van dienstverlening”. Laatste wijziging: 4 april 2014, 11:43

Het aangenomen voorstel van het Europees Parlement komt meer overeen met de netneutraliteit zoals die in Nederland geldt. Als het voorstel ongewijzigd was aangenomen, had Nederland zijn netneutraliteit mogelijk aan moeten passen. Janneke Slöetjes van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom: “Dit is in het bijzonder goed nieuws voor Nederlandse internetters, die hun open en neutrale internet kunnen behouden. De uiteindelijke tekst die is aangenomen blijft een compromis, maar met dit resultaat mogen we blij zijn”.  De Raad van Ministers van alle EU-landen moet nu nog instemmen.

Bekijk meer van

Europa

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.