Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 11 juni 2020, 11:43 | 0 reacties, praat mee

Minister gooit Commissariaat voor de Media op de schop

De top van het Commissariaat voor de Media gaat op de schop. De functies van algemeen directeur en het managementteam worden geschrapt en het college (de commissarissen) wordt vernieuwd. Ook worden de arbeidsvoorwaarden versoberd. Dat schrijft minister Arie Slob (Media, ChristenUnie) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een onderzoek naar problemen bij de toezichthouder. Uit onderzoek van NRC bleek vorig jaar dat er onrust was en weinig vertrouwen in de top.

NRC schrijft dat onderzoekers van ABDTOPconsult concluderen dat het personeelsverloop bij de toezichthouder groot is ‘waardoor veel kennis en ervaring verloren zijn gegaan’. Hierdoor neemt de gezagspositie af. Ook heeft de toezichthouder ‘onvoldoende expertise in huis voor de beoordeling van de nieuwe ontwikkelingen’.

NRC schreef vorig jaar over de chaos bij de toezichthouder. Op dat moment was de algemeen directeur net vertrokken en een ander collegelid geschorst. De enige overgebleven bestuurder bleek bij zijn herbenoeming in 2018 een berisping voor minister Slob verzwegen te hebben. Bovendien bleek afgelopen januari uit onderzoek van NRC dat het Commissariaat voor de Media jarenlang op grote schaal de aanbestedingsregels heeft overtreden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.