vlaams-nedellandse-beurs

— donderdag 26 mei 2022, 10:10 | 0 reacties, praat mee

Minister Dijkgraaf noemt desinformatie Ongehoord Nederland problematisch

© ANO

Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt zich zorgen over desinformatie die door het programma Ongehoord Nieuws, van de nieuwe publieke omroep Ongehoord Nederland (ON!), wordt verspreid. Dat zei hij woensdagavond in de RTL 4-talkshow Beau. Laatste wijziging: 26 mei 2022, 10:12

Dijkgraaf wil vanuit zijn functie geen oordeel vormen. “Daar ga ik niet over. Maar als burger vind ik het problematisch dat dat soort informatie ongefilterd doorgaat”, zo sprak de minister. “Daar moeten we toch een kanttekening bij plaatsen.”

Gunay Uslu, de staatssecretaris van Cultuur en Media, wilde in haar functie eerder ook niet op televisie over Ongehoord Nieuws oordelen. Vorige week zei ze wel dat ON! niet alles mag uitzenden nadat er in het programma omvolkingstheorieën waren geventileerd. De omroep moet zich volgens haar houden aan de Mediawet en journalistieke codes.

“De onafhankelijkheid van omroepen is een groot goed”, stelde Uslu vrijdag. “Ik moet me niet gaan mengen in de inhoud.” Er kwamen eerder al klachten binnen over de omroep bij de ombudsman van de Nederlandse Publieke Omroep, die hier onderzoek naar doet.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.