— donderdag 4 augustus 2016, 09:18 | 0 reacties, praat mee

‘Miljarden internetkijkers komende Olympische Spelen’

Andrew Gombert / EPA

Dit jaar zullen meer dan ooit mensen de Olympische Spelen via internet volgen, verwacht het Amerikaanse marketingbureau eMarketer. Het bedrijf stelt dat 2,85 miljard mensen op enig moment videostreams zullen bekijken, zo'n anderhalf keer meer dan tijdens de Olympische Spelen in Londen van 2012.

Sinds de laatste twee Spelen in Sotsji en Londen is het aantal opties om digitaal te streamen flink gegroeid. Het maakt het peilen wel lastiger, zegt eMarketer - nu Facebook Live en ‘persoonlijke streamingdiensten’ als Periscope in opkomst zijn.

Dit jaar zullen zenders naast het sec uitzenden van evenementen bovendien alternatieven en aanvullingen op de uitzendingen bieden op sociale media, slimme televisies en zelfs virtual reality. Dat vertaalt zich in tienduizenden extra uren aan videomateriaal rond de Spelen in Rio.

De helft van alle video’s wordt nu al op mobiele apparaten bekeken; eMarketer verwacht dan ook dat veel streams op zulke apparatuur worden aangezet. Alleen al in de Verenigde Staten zou het gaan om 320 miljoen bekeken videostreams, voorspelt de onderzoeker.

Bekijk meer van

Olympische Spelen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.