— woensdag 17 augustus 2016, 09:33 | 0 reacties, praat mee

‘Videostreams Rio verslaan eerdere Spelen’

Netwerkgigant Akamai, dat organisaties helpt om inhoud wereldwijd te verspreiden, zegt dat de Olympische Spelen alle voorgaande records wat betreft dataverkeer van videostreams heeft verpulverd.

Akamai is een zogeheten CDN, een content delivery network, wat betekent dat het inhoud geografisch voordelig verspreidt. Wie informatie opvraagt krijgt een zo lokaal mogelijke versie geserveerd, wat positief uitwerkt op reactietijden en betrouwbaarheid van de streams.

De eerste acht dagen van de Olympische Spelen heeft meer videodataverkeer gegenereerd dan de 34 dagen van Spelen in Londen en Sotsji bij elkaar, meldt Akamai. In drie dagen Rio werd het dataverkeer van de Olympische Spelen in Londen 2012 al ingehaald. Er werd al voorspeld dat deze Spelen ook op het gebied van videostreams records zouden breken.

Meer bij Akamai

Bekijk meer van

Olympische Spelen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.