persveilig seminar

— vrijdag 8 mei 2020, 11:21 | 1 reactie, praat mee

Miljard views door coronavisualisaties LocalFocus

© LocalFocus

De grafieken en kaarten LocalFocus, zijn sinds de oprichting van het platform 1 miljard keer bekeken. De visualisaties met informatie over het coronavirus die de laatste twee maanden zijn gemaakt, dragen voor een groot deel bij aan snelle groei. De kaarten en grafieken worden door verschillende media gebruikt om het coronavirus te duiden. Onder andere NU.nl, de NOS, het AD en lokale en regionale media gebruiken de visualisaties. Laatste wijziging: 8 mei 2020, 12:14

Dat meldt het journalistieke databureau in een persbericht. De grafieken en kaarten die LocalFocus maakt worden dagelijks geüpdate met de laatste informatie rondom het coronavirus van het RIVM en de Amerikaanse John Hopkins Universiteit. De kaarten laten het aantal besmettingen per land zien. Op de grafieken is onder andere het verloop van het aantal ziekenhuisopnamen en doden in Nederland te zien.

Voor de coronakaarten en -grafieken ontwikkelde LocalFocus een nieuwe functionaliteit, waarbij datasheets rechtstreeks gekoppeld zijn aan de visualisaties. Media hoeven daardoor niet iedere dag een nieuwe versie van de visualisatie te plaatsen. Updates in de datasheet worden direct in de visualisatie doorgevoerd.

LocalFocus is begin mei tevens een samenwerking gestart met Newschain, een startup die uitklapbare blokjes maakt waarin ingewikkelde onderwerpen worden uitgelegd. Media kunnene die blokjes met context gebruiken bij de grafieken en verhalen over het coronavirus.

Bekijk meer van

Newschain LocalFocus

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 8 mei 2020, 22:25

worden dagelijks geüpdate? worden dagelijks geüpdatet!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.