— woensdag 14 maart 2018, 15:51 | 0 reacties, praat mee

Brabantse media starten met pilot Newschain

De websites van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad gaan de komende vier maanden een pilot draaien met Newschain. Dat is een Nederlandse start-up waarmee websites verhalen kunnen voorzien van blokken met extra informatie (we schreven er eerder al over in onze tweewekelijkse innovatie-nieuwsbrief). De blokken kunnen vervolgens hergebruikt worden in verschillende artikelen en zo onder andere achtergronden bij het nieuws geven.

Voor BN DeStem is Newschain niet helemaal nieuw meer. De redactie draaide vanaf september al een proef met het systeem. Tijdens de nieuwe pilot op de gezamenlijke online redactie van de drie Brabantse kranten zal een team van Newschain twee dagen per week op de redactie werken. Het team bestaat uit bedenkers Pepijn Nagtzaam en Jolien van de Griendt, twee ontwikkelaars, twee specialisten op het gebied van interactief design en een data-analist.

Gedurende de pilot wordt vooral gekeken naar het effect van Newschain, schrijft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hebben de blokken extra informatie effect op de bezoekersaantallen, interactief of terugkeer van bezoekers? Nagtzaam: “We hopen dat we uiteindelijk een pakket aan bewijsmateriaal hebben waarmee we kunnen laten zien hoe de blokken worden aangeklikt, hoe lang er wordt gelezen en wat het publiek en journalisten ervan vinden.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.