website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Brabantse media starten met pilot Newschain

Nick Kivits — Geplaatst op Wednesday 14 March 2018, 15:51

Nieuws De websites van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad gaan de komende vier maanden een pilot draaien met Newschain. Dat is een Nederlandse start-up waarmee websites verhalen kunnen voorzien van blokken met extra informatie (we schreven er eerder al over in onze tweewekelijkse innovatie-nieuwsbrief). De blokken kunnen vervolgens hergebruikt worden in verschillende artikelen en zo onder andere achtergronden bij het nieuws geven.

Voor BN DeStem is Newschain niet helemaal nieuw meer. De redactie draaide vanaf september al een proef met het systeem. Tijdens de nieuwe pilot op de gezamenlijke online redactie van de drie Brabantse kranten zal een team van Newschain twee dagen per week op de redactie werken. Het team bestaat uit bedenkers Pepijn Nagtzaam en Jolien van de Griendt, twee ontwikkelaars, twee specialisten op het gebied van interactief design en een data-analist.

Gedurende de pilot wordt vooral gekeken naar het effect van Newschain, schrijft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Hebben de blokken extra informatie effect op de bezoekersaantallen, interactief of terugkeer van bezoekers? Nagtzaam: “We hopen dat we uiteindelijk een pakket aan bewijsmateriaal hebben waarmee we kunnen laten zien hoe de blokken worden aangeklikt, hoe lang er wordt gelezen en wat het publiek en journalisten ervan vinden.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.