Smartocto userneeds

— dinsdag 11 januari 2022, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Michiel Veenstra stapt uit jury Marconi Awards na onenigheid over organisatie RadioRing

Programmadirecteur bij radiozender Kink Michiel Veenstra kan zich niet vinden in de werkwijze van de organisatie van de Gouden RadioRing en stapt uit de jury van de Marconi Award, een van de prijzen die tijdens het RadioGala wordt uitgereikt. Laatste wijziging: 11 januari 2022, 09:02

Maandag werden de stembussen geopend voor de 16e editie van de Gouden RadioRing. Tot en met 20 januari gestemd worden op het favoriete radioprogramma (de Gouden RadioRing), favoriete radiopresentator- en presentatrice (de Zilveren RadioSterren) en voor de tweede keer ook op de beste podcast van het jaar (de Gouden Podcast). Daarop waren in eerste instantie helemaal geen dj’s of programma’s van Kink te vinden.

De nominatielijst bestaat uit de tweehonderd best beluisterde programma’s in Nederland. Vorig jaar nog was Veenstra’s eigen programma Kinkstart genomineerd voor de Gouden RadioRing en zijn collega Tim op ‘t Broek voor de Zilveren Radioster man.

In de reglementen was volgens het AD een opvallend zinnetje opgedoken. ‘Tevens moet het programma zijn uitgezonden via minstens één analoog distributiekanaal (FM of open kabel).’ Daardoor zou de zender – die graag op de FM wil, maar vooralsnog alleen digitaal te beluisteren is – niet mee kunnen dingen. AVROTROS stelt dat er en fout is gemaakt en voegde alsnog twee programma’s van Kink toe op de Top 200-lijst, Vitamine K en Kink Workflow.

De Kink-dj zegt zich niet meer prettig te voelen bij de organisatie van de RadioRing en trekt zich daarom terug uit de jury van de Marconi Award. “Dat is weliswaar een vakprijs en staat hier los van, maar op deze manier heb ik geen zin om bij die uitreiking gezellig in de zaal te gaan zitten.” Meer bij NU.nl / Michiel Veenstra

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.